Dirk en Tom van Rompuy schitterd in Zolder


Dirk & Tom van Rompuy: Na schitterend succes in Zolder dit weekend belangrijke afspraak in Rally van Wallonië

 

Het seizoen begon in mineur voor Dirk & Tom Van Rompuy, maar de tegenslag is ondertussen deels recht gezet via een maximale score afgelopen weekend op Circuit Zolder.

 

Na een schitterende winter met successen in de Rally Neige et Glasse en Serre Chevalier waren vader en zoon Van Rompuy klaar om het Historic seizoen in rally en op circuit aan te vangen met de ondersteuning van TT Autosport van Tom Tytgat. Zoals reeds eerder gecommuniceerd verloor Tom Van Rompuy de Legend Boucles de Spa met een defecte koppeling op een moment dat hij afgetekend aan de leiding stond in de categorie Classic. Ook Dirk verloor toen kostbare tijd met een lekke band bij de Legends.

 

Een revanche tijdens de Rally van Haspengouw was in de maak, maar ook toen ging het mis. Tom reed zich letterlijk in de kijker en was met de Opel Ascona onderweg naar een zekere podiumplaats toen de krachtbron de geest gaf. Een zekere Guy Colsoul was onder de indruk van de passages van de jongste Van Rompuy. Vader Dirk kon zodoende oprukken naar de vierde plaats met zijn Opel Ascona, maar ook hij moest puntenloos huiswaarts door een gebroken aandrijfas.

 

De volgende wedstrijden op de kalender, de Rally van Tielt en de openingsmanches van de Belgian Historic Cup op circuit in Francorchamps moest de familie Van Rompuy noodgedwongen aan zich laten voorbijgaan wegens verplichtingen aangaande hun Bed & Breakfast, Baan Chang in Phuket.

 

Afgelopen weekend was het dan echt goed raak tijdens de derde en vierde manche van de Belgian Historic Cup, verreden in het voorprogramma van het WK FIA GT1 op Circuit Zolder. Tom reed in slechte weersomstandigheden het ganse peloton in de vernieling en won met de Opel Kadett GTE Klasse 1 afgetekend zijn eerste race van het seizoen voor de Porsche 911 RS van Jan Van Elderen. En dat terwijl Dirk met een andere Opel Kadett van TT Autosport het podium vervolledigde met de derde plaats algemeen en tweede in de Klasse. Tijdens de tweede wedstrijd van de dag lag het circuit iets droger en moest Tom ditmaal in de Porsche van Van Elderen zijn meerdere erkennen. Van Rompuy junior werd knap tweede algemeen en won opnieuw de Klasse 1 voor FIA gehomologeerde wagens. Opnieuw werd dirk derde algemeen, tweede in de Klasse en winnaar in de Groep. Tom scoort met tweemaal winst in de Klasse en de Groep hiermee een puntentotaal van 80 op 80, terwijl Dirk via tweemaal winst in de groep en tweemaal tweede in de Klasse uitkomt op 76 op 80 punten. Beter kan nauwelijks.

 

“De regen en de gladde piste waren onze bondgenoot”, aldus de gelukkige winnaar. “De Opel Kadett laat zich uitstekend mennen in dergelijke omstandigheden en wij deden de rest. Het werd hoog tijd dat we nog eens goed scoorden. Vooral omdat we op circuit de eerste twee manches moesten missen en we die als schrapresultaat kunnen inbrengen. Maar vanaf nu mag er uiteraard niets meer mis gaan op circuit. Hetzelfde geldt uiteraard in rally waar mijn vader en ikzelf door het uitvallen in Haspengouw en het forfait in Tielt nog geen punten scoorden voor het Belgisch kampioenschap. De Rally van Wallonië wordt dus voor ons beiden een zeer belangrijke afspraak”, aldus ‘Rain Man’ Tom Van Rompuy.

 

Dirk en Tom van Rompuy schitterd in Zolder Dirk en Tom van Rompuy schitterd in Zolder Dirk en Tom van Rompuy schitterd in Zolder