Rally van Wallonie Dirk en Tom Van Rompuy


De Rally van Wallonië is iets moeilijker verteerd. Het moest een wedstrijd worden waarin er werd gescoord. De technische tegenslag in de Rally van Haspengouw en het forfait tijdens de TAC Rally van Tielt deed het duo verhuizen naar de kelder van het klassement, terwijl ook ondertussen de bonus was opgebruikt. Maar opnieuw loerde de pechduivel om de hoek.

Het supersnel parcours was op het lijf geschreven van de Porsches, maar toch kon Tom, geassisteerd door Filip De Munck, tijdens de zeer technische openingsetappe op de Citadel van Namen een mooie chrono afdrukken in de Klasse. Tijdens de eerste lus op zaterdag kon Tom zich blijven manifesteren binnen de top 3, maar verloor een dikke halve minuut door een lekke band in de tweede lus van de dag. Nadien werd er nog belangrijke tijd verloren door een nukkige achterbrug. Deze werd in de nacht van zaterdag op zondag vervangen, maar met een top 5 algemeen en een 2de plaats in Klasse D4 in het vizier ging nadien op de voorlaatste proef de versnellingsbak naar de haaien. Een zware opdoffer en meer dan waarschijnlijk door de drie 0-resultaten op rij niet meer goed te maken. Na de legend Boucles de Spa en de Haspengouw Rally nu reeds de derde rally op rij waarin Tom met problemen krijgt af te rekenen waarin hij een vooraanstaande rol van betekenis speelt.

Ook Dirk werd niet gevrijwaard van problemen. Een breuk aan de ophanging deed vader Van Rompuy tijd verliezen en zakte naar de buik van het peloton. Samen met Claude Debue moest hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de 9de plaats algemeen en 5de in Klasse D3.

Heet van de naald is dat de kans groot is dat we Tom Van Rompuy opnieuw aan de start zien tijdens de komende 24 Hours of Zolder in de Ligier van Erik Qvick. Daarover later méér info.

De volgende afspraak voor het Antwerpse duo is op 19 mei voor de Sezoensrally en half juni tijdens de Spa Summer Classic in Spa .

 

Rally van Wallonie Dirk en Tom Van Rompuy Rally van Wallonie Dirk en Tom Van Rompuy